Teslas bilmodeller hos Wowto

author
Redaktionen

Senast uppdeterad: April 14, 2024

banner

Model S - bäst räckvidd

Model S är den bilen från Tesla som har allra längst räckvidd, vilket betyder hur långt du kan köra på en full laddning. Med Model S kan du färdas 652 km innan du behöver ladda igen. Som referens är det 613 km mellan Stockholm och Malmö, vilket betyder att du i praktiken skulle kunna köra hela den vägen utan att behöva ladda bilen en endaste gång. Detta gör Tesla Model S till en riktigt bra bil som är speciellt bra för dig som åker långa sträckor eller som helt enkelt vill slippa ladda så ofta. 

Bilen har dessutom den bästa förvaringen i sin klass med ett utrymme på 804 liter. Den accelererar blixtsnabbt och du kommer upp i 100 km i timmen på bara 2,5 sekunder och det känns nästan som i starten av en bergodalbana, bilen bokstavligt talat drar iväg.

Model 3 - standardbilen

Model 3 kallas för Teslas ingångsbil. Det är Teslas billigaste och “vanligaste” bil, även om ingenting med den är vanligt. Bilen kantas fortfarande av en extraordinär prestanda och en körkänsla som man inte kan förstå om man inte har kört någon av Teslas bilar. 

Denna bilen har ingen direkt nisch utan är mer eller mindre som en vanlig bil, bara det att den givetvis mäter sig med de höga kraven som Tesla har på sina bilar - vilket har gjort dem världsledande. 0 - 100 km/h går på 3,3 sekunder och räckvidden är 580 km. En perfekt bil för dig som är ute efter en grymt bra bil som går på el men ändå tar dig långt mellan laddningarna. Bilen andas lyx och lever upp till känslan, så förvänta dig inte någon vanlig bil bara för att det är Teslas vanligaste bil.

Model X - en bil för familjen

Model X är Teslas största bil vilket gör den perfekt för en familj. Det finns sju platser, inklusive föraren. Perfekt om man vill ha plats för att exempelvis kunna åka på utflykt även fast barnen har kompisar på besök. Bilen har dessutom femstjärnig säkerhet så att du och din familj kan färdas på ett tryggt sätt.

Om du istället vill ha en rymlig bil för att kunna frakta saker är detta även ett bra alternativ. Tesla Model X har ett lastutrymme som slukar hela 2 487 liter. Trots bilens stora storlek har den en räckvidd på otroliga 561 km. Som ett plus är bilen försedd med Falcon Wing-dörrar vilket inte bara är coolt utan även praktiskt!

Model Y - mångsidig bil för alla

Model Y är nog den bilen som passar flest personer. Det är lite som en blandning mellan de andra bilarna från Tesla. Hjulen har fyrhjulsdrift, överlägsen antispinn och andra säkerhetsfunktioner som lämpar sig extra bra för oss i Sverige med både terräng, väder och vind. Model Y klarar till viss del off-road körning.

Lastutrymmet är brutalt stort med sina 1,9 m³. Och det finns även ett tillval med två extra säten för att göra bilen 7-sitsig och till en riktigt familjefavorit. Eller så sparar du istället utrymmet och väljer att ha den som 5-sitsig, vilket är standard. En mångsidig bil som går att anpassa efter alla. Räckvidden är 505 km.

Tesla Model Y har inte börjat levereras i Sverige än.

Är du på jakt efter en begagnad Tesla?

Se vårt utbud av begagnade tesla bilar, och hitta din drömbil idag!

author

Artikel skriven av

Redaktionen

Vi är hjärtat bakom allt innehåll på Wowto, bestående av skribenter och bilentusiaster som delar med sig av nyheter, guider och djupgående artiklar om allt som rör bilvärlden. Vårt mål är att informera, inspirera och vägleda dig genom din bilresa, från köpguider till underhållstips.

FÅ DET SENASTE FRÅN OSS PÅ WOWTO

Få de senaste nyheterna, erbjudandena och tipsen för ett
tryggt och smart bilägande direkt i din mejl och mobil.

Vänligen fyll i e-postadressen